Παιδικά γυαλιά ηλίου

Κατηγορίες

Κατασκευαστές

Διαφήμηση

FAQ

Χρειάζεστε βοήθεια; Πηγαίνετε να δείτε FAQ τμήμα μας.

Τροφοδοσία RSS

Δεν προστέθηκαν RSS τροφοδοσίας

Παιδικά γυαλιά ηλίουΥπάρχουν 8 προϊόντα.

Παιδικά γυαλιά ηλίου
Το να επιλέξετε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες ή μόνο τις ώρες που βρίσκεστε στην παραλία. Οι ακτίνες του ήλιου βρίσκουν τα μάτια άμεσα ή έμμεσα.

Αποφύγετε το να επιλέξετε γυαλιά έχοντας ως κύριο κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνιση.

Τα γυαλιά πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση που να αποδεικνύει την 100% απορροφητικότητα τους σε όλο το φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV-B και UV-A). Επιλέγοντας ένα οποιοδήποτε ζευγάρι οπτικών, μπορεί να επιβαρύνετε τα ευαίσθητα μάτια των παιδιών περισσότερο και από το να μην φορούσαν καθόλου γυαλιά. Οι σκούροι φακοί κάνουν την ίριδα του ματιού να διαστέλλεται και η έλλειψη φίλτρων κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας επιτρέπει στις ακτίνες να «εισβάλουν» ανενόχλητες στα παιδικά μάτια.

Επιλέξτε γυαλιά με όχι πολύ σκούρους φακούς γιατί πιθανότατα όταν θα χρειαστεί να παίξουν στην σκιά, θα τα βγάλουν γιατί δεν θα βλέπουν καλά. Τα παιδιά πρέπει να συνηθίσουν να φορούν τα γυαλιά τους στις βόλτες με το ποδήλατο, στην σκιά, στα σπορ, κάτω από την ομπρέλα, ακόμη και στο αυτοκίνητο μιας και η ακτινοβολία UV-A διαπερνά το τζάμι. Σχεδόν το 90% της ακτινοβολίας επιστρέφει προς εμάς από την αντανάκλαση στις επιφάνειες , στο νερό, στην άμμο ή στο χιόνι.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε πως όσο αυξάνεται το υψόμετρο, οι υπεριώδεις ακτίνες γίνονται πιο «ισχυρές». Τα γυαλιά χρειάζονται λοιπόν ακόμη κι αν βρίσκεστε στο βουνό. Μην ξεγελιέστε από τα σύννεφα ή το δροσερό αεράκι.

Υπάρχουν γυαλιά ηλίου για παιδιά ηλικίας από 8 μηνών και άνω. Εάν το παιδί σας είναι μικρό, υπάρχουν ειδικά γυαλιά με λουράκι που «δένει» γύρω από το κεφάλι του παιδιού εξασφαλίζοντας του άνεση στις κινήσεις του. Το ελαστικό λουράκι ίσως είναι καλύτερο από τον σκληρό σκελετό (κοκάλινο, μεταλλικό), μιας και που δεν τραυματίζει.

Αν διαλέξετε κλασικό σκελετό μπορεί να χρειάζεται να προμηθευτείτε κορδονάκι ή κάποιο κλιπ που συνδέεται με τα ρούχα, ώστε τα γυαλιά να μην σπάνε κάθε φορά που θα πέφτουν κάτω. Καλό είναι να αποφύγετε φακούς από γυαλί και προτιμήστε υλικό που δεν γρατζουνιέται εύκολα.

Είναι καλύτερο να επιλέξτε ένα ζευγάρι γυαλιά από κατάστημα οπτικών ζητώντας εκείνα που προσφέρουν 100% προστασία UV-B και UV-A.

Κάντε ένα τεστ για να ελέγξετε την ποιότητα των φακών: Κρατήστε τα γυαλιά σε απόσταση 20-30 εκατοστών από τα μάτια σας. Κοιτάξτε μια ευθεία σε άσπρο φόντο. Κουνώντας τα γυαλιά προς διάφορες κατευθύνσεις αν οι φακοί είναι καλοί πρέπει να δείχνουν την γραμμή ξεκάθαρα και να «διατηρούν» την ευθεία της. Αν δεν συμβαίνει αυτό επιλέξτε ένα άλλο ζευγάρι γυαλιά

Καλαθι  

(άδειο)

Νεα προιοντα

Δεν υπάρχει κανένα νέο προϊόν αυτή τη στιγμή

προσφορες

ολες οι προσφορες

----------------------